Att vara snickare är väldigt givande!

Snickeri är ett gammalt hantverk, en form av kvalificerat arbete som har funnits i tusentals år. Från de tidiga dagarna då man byggde kinesiska muren till Akropolis har snickeriet spelat en viktig roll i utformningen av våra hem och städer. Men vad gör en snickare? Vilka uppgifter ingår i detta mångfacetterade yrke? I det här blogginlägget kommer vi att utforska lite bakgrundsinformation om snickeri och bryta ner arbetsflödet för dagens snickare så att du kan förstå exakt vad som ingår i deras dagliga arbetsuppgifter. Oavsett om du vill satsa på snickeri som karriär eller helt enkelt uppskattar kvalitetshantverk, hjälper förståelsen för hur snickare arbetar att mer fullständigt uppskatta deras färdigheter och allt som är involverat när de skapar vackra möbler och intrikata strukturer. Sedan jobbar jag ju själv i detta yrke, närmare bestämt i Haninge.

Snickare är skickliga hantverkare vars uppgift är att konstruera, reparera och installera föremål av trä. De använder en mängd olika verktyg och tekniker för att skapa föremål som möbler, dörrar, fönster, snickerier, trappor, däck, hyllor med mera. De kan också hjälpa till att bygga eller renovera bostäder. Snickare är ansvariga för att läsa ritningar och diagram, mäta material, kapa trä och montera ihop delar. De arbetar också med andra material som metall, plast, glas och sten för att bygga konstruktioner eller stora föremål som båtar.

De börjar vanligtvis sin dag med att samla ihop de verktyg och förnödenheter som behövs för att slutföra det arbete de anlitats för att utföra. I allmänhet mäter och kapar de träet enligt en ritning eller ett diagram som kunden tillhandahåller. Sedan monterar de ihop delarna, spikar ihop dem och lägger till efterbehandlingar som slipning och färgning. När projektet är färdigt kan de montera tillbehör som gångjärn och handtag för att slutföra det.

Att vara snickare är ett hårt arbete men väldigt givande!