Jag ska bli snickare

Det måste vara ett av världens äldsta yrken, att vara snickare. Så länge som människan har funnits så har det alltid byggts och det kommer alltid att behövas hantverkare och nu har jag tänkt att detta skulle vara ett jobb för mig. Det är nämligen så här att min morbror jobbar som snickare på ett företag i Kista och det är han som har fått mig att bli intresserad av yrket och om bara ett par veckor ska jag starta min lärlingsutbildning och det ser jag fram emot. Visste ni till exempel allt detta om snickare?

* snickare går vanligtvis till jobbet klockan sju på morgonen och fortsätter att arbeta till fem, sex eller till och med elva på kvällen.* de använder elektriska sågar hela dagen och de måste vara försiktiga eftersom felaktig användning kan leda till allvarliga skador som skärsår, förväxlingar och brännskador.* snickare använder många handverktyg som hammare, skruvmejslar och olika typer av borrmaskiner, varför snickare alltid måste bära skyddshandskar.* utbildning sker genom lärlingsutbildning mest men det finns även program på gymnasiet.* de är kvalificerade för detta yrke när de har slutfört sin lärlingsutbildning och nått resans mål.

Sedan kan man välja mellan anställning på något av alla de byggföretag som finns men många väljer att starta eget eftersom det inte finns någon risk att man inte skulle få kunder. Men det kräver förstås att man är noggrann och dessutom vet vad god kundservice innebär för det spelar ingen roll hur bra man än är om man inte tar väl hand om sina kunder, för då får man inga kunder och måste gå i konkurs. Att utbilda sig inom detta område är förstås ingenting för alla, man måsta ha ett praktiskt handlag och känna att det finns någonting som lockar med just detta yrke.